Ons prijsmodel is gebaseerd op fair use:
betaal alleen voor degenen die het systeem gebruiken

€85 / maand

Voor alléén de actieve gebruikers

Maandelijks opzegbaar contract

Geen langetermijncontracten. Na elke maand is je contract opzegbaar.

Betaal alleen voor actieve gebruikers

Bij Bluetick betaal je alleen voor de personeelsleden die in een maand hebben ingelogd. Hierdoor betaal je niet voor mensen die geen gebruik hebben gemaakt van ons systeem.

Doorzoeken op overweging

Tijdens het lezen van een uitspraak vind je een overweging die je grondiger wilt onderzoeken. Selecteer deze passage en vind uitspraken waarin vergelijkbare concepten terugkomen.

Zoekterm suggesties

Maak je zoekopdracht gerichter. Bluetick heeft geleerd welke termen vaak in dezelfde context voorkomen en geeft suggesties om deze toe te voegen aan je zoektocht.

Werk vanuit dossiers

Bewaar relevante uitspraken in een dossier. Sla uitspraken op, groepeer ze op basis van onderwerp of casus en deel ze met collega’s. Zo heb jij op ieder moment toegang tot de juiste kennis.

Krijg aanbevelingen

Krijg aanbevelingen op basis van jouw zoekgedrag. Het algoritme suggereert uitspraken die passen binnen jouw zoektocht en houdt rekening met vergelijkbare feiten en omstandigheden.

Vraag een demo aan!

Testimonial Daan Holtus

Zonder Bluetick miste ik uitspraken waarin een specifieke verwoording niet voorkwam. Ik kan het systeem absoluut aanbevelen.

Frequently Asked Questions.

Welke bronnen heeft Bluetick?

Op dit moment kan je met Bluetick door de data van Rechtspraak.nl en de jurisprudentie van eur-lex.europa.eu zoeken.

Worden er in de toekomst meer bronnen ontsloten?

Ja, de visie van Bluetick is om uiteindelijk in alle relevante informatie te kunnen voorzien. In de afgelopen periode hebben we de jurisprudentie van EUR-lex toegevoegd aan Bluetick. We zullen in de toekomst bronnen blijven toevoegen. Mocht je een specifieke bron niet kunnen missen, dan staan we altijd open om te kijken of we deze bron met meer spoed toe kunnen voegen.

Wat is het verschil met andere zoeksystemen?

Bluetick is significant anders dan de bestaand manieren voor jurisprudentieonderzoek. Waar de bestaande manieren echte typische zoekmachines zijn, is Bluetick een ‘zoekmaatje’ die de gebruiker helpt om tot de beste resultaten voor elke unieke zoekvraag.

  1. Bij bestaande zoeksystemen kan je alleen klassiek ‘heen-en-weer’ zoeken met steekwoorden. Dit houdt in: je zoekt op een aantal steekwoorden en indien het gewenste resultaat niet naar boven komt, blijf je de zoekwoorden aanpassen in de hoop dat het resultaat dan verbetert. 
  2. ‍Bluetick geeft de mogelijkheid om door te zoeken op bepaalde resultaten. Als je een resultaat hebt, dat net niet is wat je zoekt, kan je alsnog het deel wat wel jouw zoekvraag raakt, gebruiken om mee door te zoeken. Zo ga je steeds verder en verfijnder zoeken op hetgeen dat je hebt gevonden, in plaats van weer terug naar af te gaan en nieuwe steekwoorden te bedenken.
  3. Daarnaast leert Bluetick van jouw gedrag als gebruiker. Binnen elk dossier dat je aanmaakt, leert het systeem van jouw unieke zoektocht, en past daar de resultaten op aan. Dus ook als je niet direct vindt waar je naar op zoek was, leert het systeem dit, waardoor de volgende resultaten beter zullen aansluiten bij je zoekvraag. Wij zijn dan ook van mening dat elk resultaat nuttig is, ook al is dit niet het resultaat wat je zoekt, omdat je hiermee het systeem slimmer maakt voor jezelf.

Wat voegt het toe om een extra systeem aan te schaffen als hier data in zit die ik ook al kan vinden via de andere systemen?

Bluetick maakt het mogelijk om jurisprudentie te vinden die eerder niet gevonden werd, doordat het systeem verbanden legt op de achtergrond waaraan een gebruiker niet direct aan zal denken. Dit in combinatie met het zoekgedrag van de gebruiker, waar het systeem zich automatisch op aanpast, zorgt ervoor dat Bluetick het jurisprudentieonderzoek naar een hoger niveau tilt, wat zich doorvertaald naar de kwaliteit die je als gebruiker kunt leveren aan je cliënten. Kortom, met Bluetick ga je meer relevante uitspraken vinden, die je voorheen niet tegen kwam.

Is het systeem zelflerend?

Ja! Het systeem past zich aan op het zoekgedrag van de gebruiker. Hoe meer je zoekt, hoe beter de suggesties van het systeem passen bij jouw unieke zoekgedrag. 

Wat maakt Bluetick uniek?

Bluetick is uniek omdat het een fundamenteel probleem in de advocatuur, op een technische manier aanpakt. Het combineert de nieuwste technieken om relevante text te kunnen vinden, met de kennis van domein-experts om zo een product aan te bieden dan naadloos aansluit bij de gebruiker. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Zoeken op context: Gebruik niet meer alleen steekwoorden, maar zoek op hele passages uit een uitspraak om vergelijkbare uitspraken te vinden.
  2. Suggesties van relevante jurisprudentie en zoektermen: Wanneer je een uitspraak opent, verschijnen er direct uitspraken die inhoudelijk eenzelfde context hebben, waardoor je altijd meer vergelijkbare uitspraken kunt vinden. Ook zullen we suggesties geven van zoekwoorden, die geleerd zijn door het systeem, waardoor je een zoekopdracht makkelijk kunt specificeren.
  3. Werken vanuit dossiers en een zelflerend algoritme: Bluetick maakt het extreem makkelijk om te werken vanuit dossiers, waardoor je altijd je relevante informatie bij elkaar hebt staan. Daarnaast leert het systeem van je gedrag binnen een dossier, waardoor je op basis van jouw unieke zoekgedrag suggesties gaat krijgen: Netflix maar dan voor jurisprudentie.

Welke kantoren zijn al aangesloten?

Heel wat advocaten maken al gebruik van Bluetick. Kantoren verschillen erg qua grootte: van groot (bijvoorbeeld AKD), middel (zoals Damsté) tot klein (bijvoorbeeld Maes Law) en ook qua rechtsgebieden verschilt het erg (bijvoorbeeld Arbeids- , vreemdelingen-, Litigation & Insolventie-, Huur-,Bouw-,Verbintenissen- en ondernemingsrecht). Kortom, voor elke juridisch professional maakt Bluetick het vinden van jurisprudentie kwalitatief beter.

Kan ik Bluetick eerst tijdelijk testen voordat ik klant wordt?

Jazeker, we bieden mensen aan om na een online demo Bluetick 2 weken uit te testen, waarna we een evaluatie inplannen om te kijken hoe het gebruik van Bluetick is bevallen en we de volgende stappen van een samenwerking bespreken.

Is het mogelijk om een account te delen met iemand?

Nee dit is niet mogelijk. Een account wordt per individu verstrekt. Bluetick wordt naarmate je het meer gebruikt slimmer, omdat het leert van het zoekgedrag van een gebruiker. Dit werkt optimaal wanneer er één iemand gebruik maakt van het systeem, en dus is het niet mogelijk een account te delen.

Hoe kan het dat het systeem vergelijkbare uitspraken vind wanneer ik doorzoek op overweging?

Bluetick maakt tijdens het zoeken gebruik van de meest recente Natural Language Processing (NLP) technieken. Deze technieken maken het mogelijk om een computer menselijke taal te laten begrijpen. Hierdoor is het systeem in staat om te herkennen wat er in een specifieke passage staat, en vergelijkt dit met alle jurisprudentie om uiteindelijk uitspraken te suggeren die inhoudelijk vergelijkbaar zijn met de geselecteerde passage.

Rechtspraak.nl is een openbare bron. Al die informatie kan ik toch al vinden?

Rechtspraak.nl is inderdaad een open bron, en daar kan je jurisprudentie vinden. Het grote verschil met Bluetick is dat je bij Bluetick niet meer hoeft te gokken met keywords. Bij rechtspraak.nl vul je een aantal steekwoorden in, en hoopt de juiste resultaten te krijgen. Is dit niet het geval, ga je weer terug en pas je dezelfde strategie toe, alleen ditmaal met andere steekwoorden. Zo blijf je uiteindelijk bezig totdat je geen steekwoorden meer weet, en als je dan niet hebt wat je wilt, moet je ervan uitgaan dat er inderdaad niks is. 

Bij Bluetick is het gebruiken van steekwoorden slechts een beginpunt, waarna je steeds dieper en verfijnder kan gaan zoeken. Hierdoor werk je gericht naar je doel toe, en zul je eerder jurisprudentie vinden die de kwaliteit van het antwoord op je zoekvraag verhoogt.

Hoe helpen jullie mij om Bluetick in mijn werkproces te krijgen?

Wanneer je je aansluit bij Bluetick, gaan we ervoor zorgen dan elke gebruiker precies snapt wat er mogelijk is met Bluetick, zodat iedereen het systeem maximaal gaat benutten en dus het meeste profijt gaan hebben. Dit betekent dat we een workshop met alle gebruikers houden voorafgaand aan het gebruik van Bluetick. Daarnaast zullen we regelmatig contact houden met gebruikers, om te zorgen dat iedereen het maximale uit Bluetick kan halen.

Wordt mijn data opgeslagen?

Bluetick slaat gebruikersgegevens geanonimiseerd op, zodat het systeem van jou kan zoekgedrag kan leren. Enkel bij toestemming van de gebruiker zal deze informatie terug te koppelen zijn aan een individu. Dit wordt gedaan om het algoritme verder te kunnen ontwikkelen met behulp van de gebruiker. Specifiek slaan we op: voornaam, achternaam, e-mailadres. Als je toestemming geeft: ook de naam van het dossier, de zoektermen- en zinnen die je gebruikt als zoekopdracht, de uitspraken en highlights die je opslaat in je dossier, en de uitspraken die je aanklikt.

Vraag nu een demo aan

Of blijf op de hoogte!
Bedankt voor het aanvragen! Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.
EEN OF MEER VELDEN BEVATTEN EEN FOUT. CONTROLEER EN PROBEER HET OPNIEUW.