Horizon Flevoland investeert in awardwinnende startup Bluetick

Martijn Keizer
3/3/21

Flevoland is een legal tech startup rijker. Het innovatieve bedrijf Bluetick ontwikkelt een zoekmachine voor advocaten en fiscalisten, waarmee zij sneller en intuïtiever jurisprudentie kunnen vinden. Regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland investeert in de onderneming vanuit het TMI Proof of Concept (POC) Fonds Flevoland. “Dit type bedrijven is heel waardevol voor onze regio.”

Zowel Flevolandse ondernemers die willen groeien als ondernemers die zich in deze regio willen vestigen zijn bijregionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland aan het juiste adres. Zo kwamen datawetenschappers Koen Aarns (24), Kasper Kooijman (27), ThijsKranenburg (25) en Martijn Keizer (25) in de nieuwste provincie van Nederland terecht.

 

Succes in sneltreinvaart

De vier ex-studenten ontwikkelden in 2019 tijdens hun master Data Science & Entrepreneurship een algoritme dat juristen flink tijd bespaart. Binnen een jaar haalden ze met hun bedrijf Bluetick - genoemd naar speurhondenras Bluetick Coonhound - eenpre-seedinvestering van ruim twee ton op bij venture capitalfirma henQ en studenteninvesteringsfonds ASIF en werden ze verkozen tot jonge ondernemers van 2020 door Sprout.  

 

Optimale kruisbestuiving in Almere

Binnenkort vestigt Bluetick in Flevoland. “Ons hoofdkantoor verplaatst naar New Day Offices Almere, een gloednieuweco-workspace naast het station,” vertelt CEO Koen Aarns enthousiast. “We hopendaar andere startups in dezelfde groeifase te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen en lekkere koffie te drinken.” Ook de nabijheid van Hogeschool Windesheim ziet hij als een voordeel. “We staan open voor samenwerking met hunstudenten.”    

 

Horizon Flevoland investeert in waardecreatie

Met de 400.000 euro investering optimaliseert Bluetick de komende anderhalf jaar haar product. “In kleine sprints verbeteren we zowel het algoritme als de toepassingsvorm ervan. We werken nauw samen met innovatieve advocaten van toonaangevende kantoren om ervoor te zorgen dat Bluetick een onmisbare tool wordt.” Die aanpak past naadloos bij het Proof ofConcept Fonds van Horizon Flevoland, dat erop gericht is om meer waarde te creëren vóórdat een product of dienst de markt op gaat.

 

Vol vertrouwen

Horizon’s Investment Manager Eric Bos Waaldijk is onder de indruk van de Bluetick-teamleden. “Ze hebben een duidelijke focus,zijn gretig om te leren, staan stevig genoeg in hun schoenen om hun positie aante houden en zijn transparant en open. Dat zij in een vroeg stadium al een gerenommeerde investeerder én zeven betalende klanten in een redelijke conservatieve markt hebben gevonden, geeft ons vertrouwen.” De stip op de horizon is helder voor de Bluetick-heren. “Nederland is onze proeftuin, daarna veroveren we Europa.”