De gezichter achter Bluetick - Kasper Kooijman

Martijn Keizer
9/4/21

In deze reeks leren we de mensen achter Bluetick beter kennen. Wie zijn ze? Waar houden ze zich mee bezig? En waar worden ze nou écht gelukkig van? Kortom een kijkje wat de mensen achter Bluetick motiveert. Deze keer spreken we met Kasper Kooijman, co-founder en CPO van Bluetick.


Waarom ben jij onderdeel van het team?

Ik ben onderdeel omdat ik een sterke mening heb, die vaak tegendraads is. Wanneer ik het als enige oneens ben met de rest, durf ik hieraan vast te houden en laat ik mensen erg hun best te laten doen mijn ongelijk te bewijzen. Ik sta hier zeker voor open, maar ik daag wel mensen uit om echt goed na te denken zodat we als team uiteindelijk de juiste en doordachte keuzes maken. Ik denk dat dit een belangrijke toegevoegde waarde is binnen het team.

De dag van Kasper

Waar houd jij je mee bezig binnen Bluetick?

Ik hou me vooral bezig met het product van Bluetick. Met het product bedoel ik de app van Bluetick waarin onze gebruikers jurisprudentieonderzoek doen. Ik zorg er voor dat deze app altijd online beschikbaar is en dat we de juiste nieuwe features toevoegen aan de app, zodat het gebruik alsmaar beter wordt. Samengevat zorg ik dat de app op een juiste manier door wordt ontwikkeld.

Waar haal je energie uit?

Ik haal veel energie uit de afwisseling van mijn werkzaamheden. Sommige dagen kan ik volledig focussen om code te schrijven, om zo het product verder te ontwikkelen. Het zien dat deze ontwikkelingen ook daadwerkelijk gebruikt worden door onze gebruikers geeft mij veel energie. Maar als ik alleen maar code zou moeten schrijven zou dit na verloop van tijd juist energie gaan kosten. Het is dus juist de afwisseling van code schrijven en daarna weer gaan onderzoeken wat ontwikkeld moet worden en feedback krijgen op hetgeen wat er nu staat wat mij uiteindelijk energie geeft.

Wanneer is je dag geslaagd?

Wanneer ik veel heb kunnen bouwen aan het product! Maar zeker ook wanneer we als team echt stappen hebben gezet. Dat kan enerzijds zijn dat we duidelijk hebben gekregen welke richting we op gaan bewegen. Maar ook als we als team weer dichterbij elkaar zijn gekomen en elkaar beter begrijpen. Of wanneer iemand anders uit het team echt een succes heeft geboekt. Dan voel ik me aan het einde van de dag ook heel goed, ondanks dat ikzelf misschien een mindere dag heb.


Waar ben je het meest trots op?

Buiten Bluetick: Ik ben trots op hoe mijn hele leven op dit moment is ingericht. Ik kan mezelf goed onderhouden, heb een hele fijne woonsituatie en ik ben vrij om te doen wanneer ik dat wil ondanks de hele situatie waarin we nu zitten. Ik weet niet zeker of trots het juiste woord hiervoor is, maar ik ben er zeker heel erg blij mee!

Binnen Bluetick: Met name waar we op dit moment staan met Bluetick. We krijgen veel reacties van gebruikers die aangeven dat het zoeken via Bluetick 10x makkelijker gaat dan met de alternatieven die beschikbaar zijn. We hebben dit binnen iets meer dan een jaar voor elkaar gekregen, terwijl bestaande partijen hier al jaren mee bezig zijn. Het is ons dus gelukt om in korte tijd iets te maken wat beter werkt voor onze gebruikers, dat maakt mij erg trots!

Blik op de toekomst

Waar ga je jezelf in ontwikkelen?

Op technisch vlak wil ik nog sneller worden in het toevoegen of veranderen van features binnen onze app. Daarnaast wil ik dingen dusdanig ontwikkelen zodat ze voor meerdere zaken makkelijk toepasbaar zijn. Tegelijk wil ik zorgen dat de kwaliteit van mijn code ook nog beter wordt. Alles samen zorgt ervoor dat we sneller kunnen experimenteren en onze gebruikers snel kunnen bedienen.

Naast de technische zaken merk ik dat ik het heel leuk vind om samen met de rest van het team te werken. De ontwikkeling zien van de rest van het team en weten dat ik daar een aandeel in heb, vind ik ook heel erg gaaf. Dus het goed kunnen begeleiden en enthousiast laten worden in wat wij doen, wil ik ook nog graag beter in worden.

Waar gaat Bluetick naar toe bewegen?

Ik denk dat we voor heel verschillende partijen en verschillende sectoren een totaaloplossing omtrent informatie vinden kunnen gaan worden. Ik zie voor me dat onze technologieën die we hebben ontwikkeld voor veel verschillende doeleinden toepasbaar kunnen zijn. Op welke manier we onze techniek inzitten, zal per partij misschien verschillen, maar ik denk dat we met Bluetick heel veel mensen kunnen gaan helpen met het vinden van informatie.

Waar gaat de juridische markt heen bewegen?

Ik denk dat de informatievoorziening binnen het juridische domein een stuk opener gaat worden. Daarnaast denk ik dat een deel van de huidige functionaliteit van de informatie kan worden vervangen door techniek. Wanneer je dat goed kan laten zien aan gebruikers van die informatie, kan dat snel een omslag geven binnen de juridische markt.

Welk advies wil je de lezer geven?

Sta open voor nieuwe dingen en voor veranderingen. Vaak vind je dingen wel prima, maar dan weet je eigenlijk helemaal niet wat je mist. Door af en toe te experimenteren met nieuwe dingen, kan je dingen ontdekken waarvan je nooit had gedacht dat je ze nodig zou hebben of dat je er blij van werd: blijf experimenteren!

Vragen gekregen naar aanleiding van dit interview, of gewoon erg benieuwd hoe Bluetick innoveert binnen de juridische markt. Neem vooral contact op met martijn.keizer@bluetick.nl. Wil je graag meer mensen binnen Bluetick leren kennen, lees dan de eerdere interviews met Koen Aarns en Thijs Kranenburg.  Wil je weten hoe Bluetick AI op verschillende manieren gebruikt om de informatiebehoefte te verbeteren, lees dan de blogs: Achter de schermen bij een juridische zoekmachine deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4  en deel 5.