De gezichten achter Bluetick - Thijs Nederlof & Jeroen Nelen

In deze reeks leren we de mensen achter Bluetick beter kennen. Wie zijn ze? Waar houden ze zich mee bezig? En waar worden ze nou écht gelukkig van? Kortom een kijkje wat de mensen achter Bluetick motiveert. Deze keer spreken we met Thijs Nederlof en Jeroen Nelen die samen met Tijmen van Graft en Chris van der Werf hun Bachelor Eindproject van de TU Delft bij Bluetick afronden.
Waarom ben je onderdeel van het team?
Thijs: Voor ons Bachelor Eindproject zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf waar we kunnen afstuderen. Hierbij was het voor ons belangrijk om echt iets te kunnen maken wat impact heeft en dus niet ergens wordt weggestopt in de ijskast en vervolgens nooit wordt gebruikt. Daarom leek het ons al snel gaaf om bij een startup aan de slag te gaan omdat je daar echt iets nieuws en innovatiefs kunt doen.
Jeroen: Daarnaast is het fijne bij Bluetick dat alles nog echt lekker snel gaat. Simpel gezegd worden onze werkzaamheden direct doorgevoerd naar de klanten als we zorgen dat het een verbetering is. Dat is toch wel de charme van een startup. Bovendien zijn we ook positief verrast door de toegankelijkheid en enthousiasme van het hele team, iets wat voor ons ook heel belangrijk is.
Thijs: Inderdaad, de combinatie van sfeer en de uitdaging maakt dat we bij Bluetick zitten. Waar we in het begin overigens dachten dat de opdracht wellicht nog wel voor de hand liggend zou zijn qua oplossing, zijn we er snel achter gekomen dat de juridische markt erg uitdagend is!
De dag van Thijs & Jeroen
Waar houd jij je mee bezig binnen Bluetick?
Thijs: We werken samen met Tijmen en Chris aan een stukje Artificial Intelligence (voor meer hierover klik hier) dat mensen helpt met zoeken. We verbeteren de lijst met aanbevelingen die een gebruiker krijgt op basis van het gedrag van de gebruiker zonder dat ze daar iets voor hoeven te doen. Daarnaast zijn we altijd bezig om elkaar up-to-date te houden door meerdere malen met elkaar te spreken op een dag.
Thijs: We proberen inderdaad zo goed mogelijk via scrum te werken. Dat wil zeggen dat we elke week een sprint houden waarin we afgekaderde doelen stellen om deze vervolgens uit te voeren en te evalueren hoe dit ging. Het is zeker nu belangrijk informatie goed te delen met elkaar om te zorgen dat je niet langs elkaar heen werkt. Dit gaat gelukkig steeds beter, alhoewel het in het begin even omschakelen was door Corona.
Waar haal je energie uit?
Thijs: Ik vind het altijd erg leuk om hele droge grappen te maken met iedereen, zeker wanneer iedereen thuis zit is dat belangrijk omdat je zo toch de gezelligheid erin houdt. Daarnaast is het heel mooi om je gedachte als team om te zetten naar iets dat daadwerkelijk werkt.
Jeroen: Met iedereen naar een probleem kijken en naar een oplossing werken is iets waar ik altijd veel energie uithaal. Het is gaaf om te zien dat je gedachten uiteindelijk dan ook echt blijken te werken. Daarnaast vind ik dat we als team heel erg gegroeid zijn. Zo hebben we veel nieuwe programma’s en programmeertalen in korte tijd onder de knie gekregen.
Wanneer is je dag geslaagd?
Jeroen: Als het eerste biertje erin zit! Maar als ik iets serieuzer kijk, is mijn dag geslaagd wanneer ik een gevoel van progressie heb. Soms heb je dagen waar je veel probeert, maar het niet direct tot een resultaat leidt. Als je wel die resultaten boekt en merkt dat je dichterbij je doel komt, geeft dat altijd een goed gevoel.
Thijs: Ik herken me daar inderdaad ook wel in. Je hebt hele wisselvallige dagen. De ene dag denk je: “Ik kom niet verder”, Terwijl je de dag erna regel na regel code eruit beukt. Vooral de dagen waarin je progressie boekt zijn heel erg fijn, alhoewel de dagen waar je geen zichtbaar resultaat boekt ook nodig zijn omdat dit natuurlijk voorwerk is. Maar het leukste zijn de dagen dat alles bij elkaar komt.
Waar ben je het meest trots op?
Jeroen: Hoeveel we als team gegroeid zijn in structuur. We zijn namelijk echt een team geworden waar we eerst meer langs elkaar heen praatten. We delen nu de dag een stuk beter in, geven elkaar feedback en hebben een duidelijke structuur aangebracht wat prettig werkt. Daarnaast is de communicatie echt beter geworden.
Thijs: Daar ben ik het helemaal mee eens, we hebben daar echt een flinke groei in doorgemaakt.
Blik op de toekomst
Waar ga je jezelf in ontwikkelen?
Thijs: Ik hoop beter te worden in het maken van taakverdelingen. Dit project is al een goede oefening. Iets totaal anders is dat ik nog meer van Blockchain wil leren. Daarnaast vind ik startups ook heel interessant en lijkt het me leuk daar meer over te leren. Gelukkig leer ik daar bij Bluetick dagelijks al over, maar ik wil me daar in de toekomst zeker mee bezig blijven houden.
Jeroen: Ik zou me nog verder willen verdiepen in de technieken die ze bij Bluetick gebruiken, zowel in de front- als backend. Eigenlijk in de totale werking van een webapplicatie, zodat ik nog makkelijker ergens naar kan kijken en precies snap hoe alles in elkaar steekt.
Waar gaat Bluetick naar toe bewegen?
Thijs: Ik hoop dat Bluetick hét tech-bedrijf gaat worden tussen alle bestaande bedrijven in de juridische markt.
Jeroen: Het zou heel gaaf zijn als Bluetick de wat conservatieve kantoren in de markt kan overtuigen. Dat we echt zorgen dat ook zij innovatie omarmen en uiteindelijk zorgen dat Bluetick de nieuwe standaard wordt. Ik hoop dat Bluetick echt de innovatie in de juridische markt kan doen versnellen en de markt laten beseffen dat innovatie tot goede waardevolle dingen leidt.
Welk advies wil je de lezer geven?
Thijs: Probeer Bluetick een keer uit! Je hebt niks te verliezen, het product blijft heel erg groeien en je hebt er nu nog invloed op. En vergeet vooral geen uitspraken te markeren als interessant want daar help je ons afstuderen enorm mee!!
Jeroen: Ik sluit me aan bij het advies van Thijs!
Vragen gekregen naar aanleiding van dit interview, of gewoon erg benieuwd hoe Bluetick innoveert binnen de juridische markt. Neem vooral contact op met martijn.keizer@bluetick.nl. Wil je graag weten hoe Bluetick AI op verschillende manieren gebruikt om de informatiebehoefte te verbeteren, lees dan de blogs: Achter de schermen bij een juridische zoekmachine deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 en deel 5.