De gezichten achter Bluetick - Koen Aarns

Martijn Keizer
7/1/21

In deze reeks leren we de mensen achter Bluetick beter kennen. Wie zijn ze? Waar houden ze zich mee bezig? En waar worden ze nou écht gelukkig van? Kortom een kijkje wat de mensen achter Bluetick motiveert. Deze keer spreken we met Koen Aarns, co-founder en CEO van Bluetick.

Waarom ben jij onderdeel van het team?

We zijn elkaar met vier man tegengekomen tijdens onze master Data Science & Entrepreneurship op JADS. Bij eigenlijk ieder vak werkten we samen en dat beviel goed. Daarom hebben we besloten om iets serieuzers op te pakken en zijn we ons gaan focussen op de juridische markt, wat toen uit de hand is gelopen met als resultaat Bluetick. Daarnaast ben ik onderdeel van het team omdat ik ervoor zorg dat alle technische mensen weten waaraan ze moeten werken en dat we met iedereen de juiste kant op blijven gaan!

De dag van Koen

Waar houd jij je mee bezig binnen Bluetick?

Ik ben vooral veel aan het praten met allerlei mensen. Zo zorg ik ervoor dat klanten weten wat onze visie is en waar we als Bluetick heen bewegen. Ook houd ik investeerders op de hoogte van onze progressie en focus ik erop dat iedereen binnen het team weet wat we aan elkaar hebben en hoe we samen het beste door kunnen gaan. Ik ben dus vooral bezig met contact houden en uitstralen waar we als bedrijf voor staan.

Waar staat Bluetick volgens jou dan voor?

Bluetick staat voor een grote verandering die eraan zit te komen. Wanneer je een zoekvraag hebt als jurist vanuit een klant, hoef je binnenkort niet meer na te denken hoe je bij de juiste relevante informatie komt, maar de intelligentie van ons algoritme begrijpt wat je wilt vinden. Het komt dus direct met suggesties voor je! De vervolgstap is dat je ook direct een antwoord op je zoekvraag krijgt, zodat de jurist zich weer bezig kan houden met de strategie van een zaak. Dat is de verandering waar Bluetick voor staat.

Waar haal je energie uit?

Verbinding! Vooruit, verbinding en mijn creativiteit loslaten. Met verbinden bedoel ik dat ik energie krijg wanneer ik merk dat er tussen mensen iets moois kan ontstaan. Dit hoeft overigens totaal niet zakelijk te zijn, maar dit kan ook juist op persoonlijk vlak. Het gaat vooral om het gevoel dat we samen een mooi avontuur aan het bewandelen zijn.

Wanneer is je dag geslaagd?

Mijn dag is geslaagd wanneer ik minimaal één moment heb gehad waarop ik het gevoel van verbinding of avontuur heb gevoeld. Ook al heb ik een dag waarop dingen tegen zitten, kan een telefoontje van 5 minuten mijn dag toch goed maken als ik daar zo’n gevoel aan overhoud.

Waar ben je het meest trots op?

Buiten Bluetick: Ik denk dat ik uiteindelijk het meest trots ben op het besef dat als je iets wilt worden of iets wilt zijn je dat kunt bereiken. Puur door jezelf te beseffen wat je wilt of door tegen jezelf te zeggen deze persoon wil ik worden, zullen er vanzelf acties gaan volgen. En door deze acties zal het uiteindelijk ook realiteit worden.

Binnen Bluetick: ik ben heel erg trots dat wij het,  als jonge guppies, voor elkaar krijgen mensen te overtuigen met ons samen te werken. We krijgen het voor elkaar dat mensen tijd en aandacht in ons en onze visie willen investeren, terwijl ze ook hadden kunnen kiezen voor de veilige optie om dit niet te doen. Ze kiezen dan toch voor het risico met ons en ze zijn uiteindelijk zelf ook heel blij met die keuze om met ons samen te werken. Dan doe je toch echt wat goed!

Blik op de toekomst

Waar ga je jezelf in ontwikkelen?

Ik ga me verder ontwikkelen in iets waar ik nu al mee bezig ben. Namelijk mijn creativiteit die ik vanuit vroeger al in me heb meer op te pakken. Zo ga ik thuis weer aan de slag met tekenen en schilderen, maar ik wil dit ook toe gaan passen binnen Bluetick. Zo wil ik mijn creativiteit toe gaan passen op mijn strategische denkvermogen om zo tot innovatieve oplossingen voor problemen te komen.

Waar gaat Bluetick naar toe bewegen?

Bluetick gaat ervoor zorgen dat de drempel om tot de juiste informatie te komen, om zo een goed antwoord te kunnen geven op een vraag van een cliënt, drastisch wordt verlaagd door de directe beschikbaarheid van de benodigde informatie. We worden een tech bedrijf dat de juridische markt flink zal veranderen.

Waar gaat de juridische markt heen bewegen?

De juridische markt leent zich heel erg goed voor digitale toepassingen. Alleen op dit moment is het nog een beetje wachten op een grote cultuurverandering. Ik denk dat de jongere generatie van nu dit ook inziet en wanneer zij in de positie zijn om zelf veranderingen aan te brengen, dit ook zullen gaan doen. Hierdoor zullen specialisten zich minder bezig te hoeven houden met randzaken maar meer met de inhoud. Door deze verandering denk ik dat advocaten steeds meer op een proactieve manier een strategische partner zullen worden voor hun klant.

Welk advies wil je de lezer geven?

Neem jezelf niet te serieus, maar geniet vooral en maak veel plezier.

Vragen gekregen naar aanleiding van dit interview, of gewoon erg benieuwd hoe Bluetick innoveert binnen de juridische markt. Neem contact op met martijn.keizer@bluetick.nl. Wil je graag meer mensen binnen Bluetick leren kennen, lees dan het eerdere interview met Thijs Nederlof en Jeroen Nelen hier. Wil je weten hoe Bluetick AI op verschillende manieren gebruikt om de informatiebehoefte te verbeteren, lees dan de blogs: Achter de schermen bij een juridische zoekmachine deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4  en deel 5.