Bekendmaking pre-seed investering

Koen Aarns
2/10/20

Startup Bluetick, een online zoekmachine voor advocaten en andere juristen, haalt eerste investering op voor de doorontwikkeling van het zoekalgoritme.Bluetick maakt het zoeken van jurisprudentie en andere juridische informatie sneller en intuïtiever. Met een technische visie pakt Bluetick een lang bestaand probleem in de juridische sector op unieke wijze aan. Dit doen ze door gebruik te maken van Natural Language Processing (NLP), het taaldomein binnen AI. In de ontwikkeling van het algoritme werkt Bluetick samen met een groep van ruim 30 innovatieve advocaten, werkzaam bij zes advocatenkantoren. Op deze manier gebruikt Bluetick de domeinkennis die nodig is om de perfecte juridische zoekmachine te bouwen.

Koen Aarns, founder & CEO van Bluetick, benadrukt het belang van deze samenwerking in de ontwikkeling van de zoekmachine:

“Uit ruim 100 interviews met advocaten blijkt hoe lastig het kan zijn om een zoekopdracht helder te formuleren in een paar zoektermen. Wij zien grote mogelijkheden voor het toepassen van verfijnde NLP technieken om dit probleem op te lossen. In de samenwerking met advocaten leren we hun manier van denken steeds beter kennen. Het is echt onze missie om een zoekmachine te bouwen die leert van haar gebruiker en naadloos aansluit bij de denkwijze van deze professionals.”

De pre-seed ronde van €210.000 is een co-investering van de Amsterdamse investeringsfondsen henQ Capital en ASIF Ventures. “Als jonge ondernemers heeft het team van Bluetick een product kunnen maken dat een echt probleem oplost en daarmee in korte tijd hier veel interesse vanuit de markt mee weten te gegenereerd” zegt Bonne Stobbe, director bij ASIF Ventures. “De snelheid waarmee het team zichzelf en het product heeft kunnen aanpassen aan de feedback en de interesse uit de markt zagen wij als veelbelovend.”

Bluetick is in 2019 opgericht door vier masterstudenten aan de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch. Tijdens de opleiding leerden de oprichters elkaar kennen en kwamen ze achter de gedeelde passie voor AI en ondernemerschap. Nadat ze tijdens hun opleiding een Dragon’s Den style pitch wonnen, is Bluetick in rap tempo doorgegroeid tot een startup. Inmiddels is de zoekmachine live en wordt deze gebruikt door verschillende advocatenkantoren.

henQ is an Amsterdam based VC that invests from pre-seed to series A in B2B software startups in Europe. They invest in companies that go after unproven and unexplored problems, defining their own markets.

ASIF Ventures is a pre-seed VC who bridge the gap between young tech entrepreneurs and Amsterdam’s entrepreneurial ecosystem.